Recykling domowy

Pomyśl twórczo zanim wyrzucisz

Babka z białek

Często , szczególnie gdy robimy  ciasto drożdżowe lub kruche zostają nam niewykorzystane białka, z którymi nie zawsze wiadomo co zrobić. Polecam  babkę z białek – nie ma chyba ciasta, które robi się szybciej.

Składniki

1 szklanka białek

1 szklanka cukru

2 szklanki mąki

20 dkg lekko podgrzanego tłuszczu ( masło, margaryna )

1 łyżeczka proszku do pieczenie

cukier waniliowy

Sposób wykonania

1. Wszystko razem zmiksować

2. Włozyć do natłuszczonej formy

3. Piec 35 – 45 minut w temperaturze 180°C

4. Do części ciasta można dodać łyżkę kakao

 

Babka z białek

 

Jest to ciasto, którego nie można przechowywać zbyt długo

Smacznego

 

Dodany przez: Ewa, 26 marca 2011
Kategorie: Recykling w kuchni

1 komentarz »

Brak komentarzy.

Kanał RSS z komentarzami do tego wpisu. TrackBack URL

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.